Espanya es torna culer

Un estudi d’As, diari tradicionalment afí al Reial Madrid, reconeix que el FC Barcelona és l’equip amb més seguidors a l’Estat espanyol amb un avantatge considerable sobre els madridistes. Aquesta enquesta desmentiria el tradicional argument que Espanya és ‘blanca’.

L’estudi també revela que l’Espanyol és el setè equip amb més seguidors i que el segon equip amb el qual més simpatitzen els periquitos és el Reial Betis, contra la ‘creença popular’ que els acusa de ser madridistes encoberts. El cas periquito és gairebé únic a l’Estat, atès que la resta d’aficions tenen a Barça o Madrid com a segon equip.

D’aquesta manera, un 44% dels aficionats al futbol admet simpatitzar, en major o menor grau amb el Barça. Així, un 18% confessa tenir els culers com a primer equip, un 21% com a segon equip i un 5% com a tercer equip. Per contra, el Madrid desperta un 37% de simpaties, a set punts dels culers. L’Espanyol, setè, compta amb un 14% de simpatitzants. El 4% el tenen com a primer equip, el 7% com a segon equip i el 3% com a tercer equip.

El Madrid és també l’equip més odiat pels aficionats al futbol, ​​amb un 51% d’antipatia. El segon equip més odiat seria el Barça, amb un 40% d’antipatia. L’Espanyol compta amb un 11% d’antipatia, el novè més odiat.

D’altra banda, el 30% dels culers tenen com a segon equip l’Athletic de Bilbao, el 21% a l’Atlètic de Madrid i el 15% a la Reial Societat. Per contra, els seguidors blaugrana odien en primer lloc el Madrid i en segon lloc l’Espanyol.

Les aficions d’Athletic, Màlaga, Mallorca, Reial Societat, Osasuna, Sporting i València tenen el Barça com a segon equip més simpàtic.

Els periquitos, d’altra banda, simpatitzen en primer lloc amb el Betis, en segon lloc amb el Madrid i en tercer lloc amb l’Atlètic. Barça, Madrid i Atlètic són els equips més antipàtics per a ells. Tot i això, els blancs tenen bastants més detractors que partidaris entre els seguidors periquitos: el 27% diu tenir-los simpatia, mentre que el 49% els detesta.

E-notícies

http://esports.e-noticies.cat/espanya-es-torna-culer-57926.html

 

Advertisements

About Marc Leprêtre

Marc Leprêtre is researcher in sociolinguistics, history and political science. Born in Etterbeek (Belgium), he lives in Barcelona (Spain) since 1982. He holds a PhD in History and a BA in Sociolinguistics. He is currently head of studies and prospective at the Centre for Contemporary Affairs (Government of Catalonia). Devoted Springsteen and Barça fan…
This entry was posted in Soccer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s